LUIZEN! EEN ONDERWERP WAAR WIJ LETTERLIJK EN FIGUURLIJK DE KRIEBELS VAN KRIJGEN.Laten we gelijk beginnen met een fabel de wereld uit helpen. Kinderen zijn niet de enige die luizen kunnen krijgen, maar volwassen mannen en vrouwen hebben ook een hele goede kans om last te krijgen van deze (altijd ongevraagde) huisdieren.


Zoals de meeste van ons wel zullen weten krijg je luizen door dat deze overlopen van persoon naar persoon. Vlooien daar in tegen springen over! En komen alleen voor bij dieren.


HOE HERKEN JE NETEN IN HET HAAR? - Neten lijken een beetje op roos.

Alleen ligt roos los op je huid en veeg je dit er makkelijk af, ook de vorm is verschillend. Neten zijn ovaal van vorm, wit en plakkerig, daardoor veeg je ze niet zo makkelijk van het haar af.

- Neten zitten vaak in je nek, achter je oren en voorkant van je hoofd.


WAT JE KAN DOEN ALS JE ZELF OF EEN VAN JE KINDEREN LAST HEEFT VAN LUIZEN?


Vooral niet in paniek raken!!!!! het is helemaal niet erg en je ben er weer snel van af.

er is tegenwoordig genoeg keuze aan verschillende shampoo, spray en crème om van neten en luizen af te komen. Je kan deze gewoon halen bij een drogist en apotheek bij jou in de buurt.


Wat vooral belangrijk is als er iemand in het gezin neten of luizen heeft. Is dat je iedereen goed nakijkt. Dat betekend vader, moeder, kinderen gewassen of niet gewassen, vies of niet vies, voor luizen maakt het niet zo heel veel uit!